Hachee maken – recept voor grootmoeders hachee

Hachee maken – recept voor grootmoeders hachee

Hachee maken is heel makkelijk. Er zijn maar een paar ingrediënten nodig voor deze ouderwetse stoofpot. De basis is runderstoofvlees en ui. Ik geef u hieronder het recept. Winterse comfortfood Grootmoeders hachee, weet u nog hoe lekker dat was? Klanten hebben het er...

Hoe krijg je zacht stoofvlees?

Hoe krijg je zacht stoofvlees?

Hoe krijg je zacht stoofvlees? Hoe bak je stoofvlees aan? Hoe zorg je dat stoofvlees niet taai wordt? Serieuze vragen voor iedereen die weleens stoofvlees maakt. Vroeger dacht ik dat als je stoofvlees maar lang genoeg in voldoende vocht laat pruttelen, dat het dan...

15 lekkerste hapjes met vleeswaren

15 lekkerste hapjes met vleeswaren

Vleeswaren zijn perfect om snel en makkelijk voorgerechten, buffetgerechten en borrelhapjes mee te maken. We hebben even met elkaar gebrainstormd en we kwamen zo al tot 15 ideeën.   1. Wildpaté met craberrycompôte Geef als voorgerecht een gulle plak wildpaté....

Pizza in de barbecue

Pizza in de barbecue

Ik ben een enorme fan van pizza in de barbecue. Die maak ik in de keramische barbecue: de Monolith of Big Green Egg. Laatst bakte ik samen met mijn stiefdochter Rianne (op de foto) pizza en ik bedacht dat het misschien leuk zou zijn om het recept hier te gev… Naar artikel »

Papa’s bravas

Papa’s bravas

Nog maar net terug uit Spanje en mijn meiden waren me alweer aan het plagen. Marion had me gevraagd om van vakantie een recept mee te nemen en daar was ik mee aan het experimenteren. Trots zette ik de meiden patatas bravas voor. Ze proestten het uit: “Hahah… Naar artikel »

5 makkelijke tapas

5 makkelijke tapas

De zomer wil nog niet echt doorbreken. Daar zit maar een ding op: we máken het zomers. En omdat het bij de Biologische Slagerij de Spaanse weken zijn, doen we dat met tapas. Wist u dat u in een handomdraai een tafel vol tapas heeft? Met deze makkelijke tapas … Naar artikel »

Picanha op de barbecue

Picanha op de barbecue

Picanha op de barbecue – erg lekker. Maar wat is picanha eigenlijk? De naam komt uit Brazilë, maar wij slagers kennen het stuk vlees ook onder een andere naam: staartstuk. Zelf vind ik het één van de lekkerste stukken rundvlees om langzaam te laten gare… Naar artikel »

Meatloaf sausage

Meatloaf sausage

Meatloaf bak je in een vorm in de oven. In dit recept van Rinus stoppen we worst met de vulling. Lekker kruidig met Provençaalse kruiden en paprikapoeder.

Ingrediënten

1 kg rundergehakt
14 g zout
8 g peper
6 g paprikapoeder
60 g paneermeel
2 eieren
halve … Naar artikel »

7x anders barbecuen

7x anders barbecuen

Worstjes, hamburgers en spareribs zijn natuurlijk heerlijk op de barbecue, zeker als ze zijn gemaakt van eersteklas biologisch vlees. Maar soms wil je weleens wat anders. Als inspiratie zeven verrassende gerechten voor op de barbecue. Over tip 6 z… Naar artikel »

Kip uit het ei

Kip uit het ei

Met een dochter op de Slagersvakschool heb je soms zomaar een stapel uitgebeende kippenpoten liggen. Dat gebeurde mij laatst. Het kwam zo: mijn dochter Leanne wilde leren om perfect kippenpoten uit te benen. En ik wilde haar daar als trotse vader graa… Naar artikel »

Vleesverlangen Challenge: Michiel Veenstra

Slager John kreeg een ochtend hulp van vaste klant Michiel Veenstra. De bekende 3FM dj doet mee aan de NPO Vleesverlangen Challenge. Voor de vijfde uitdaging assisteerde Michiel onze slager bij het uitbenen van een Bonte Bentheimer varken. Benieuwd hoe hij het ervan...

Wat is biologisch?

Wat is biologisch?

Ik hoor het regelmatig: “Wat is biologisch?” en “Waarom zou je biologisch eten?”

Kijk, dat zijn nou vragen die ik heel graag beantwoord. Ik houd me immers al bijna dertig jaar dagelijks bezig met biologisch en duurzaam leven.

Vr

Naar artikel »
Biologische paaswijnen

Biologische paaswijnen

Ik wil u graag drie biologische wijnen voorstellen die uw paaslunch of paasdiner perfect begeleiden, twee Spaanse en één Italiaanse. Ramon, mijn importeur, hielp me de wijnen uitkiezen. Tot Pasen bied ik de wijnen met een mooie korting. Zo gen… Naar artikel »

Portobello Wellington recept

Portobello Wellington recept

Wist u… dat de slager ook wel eens vegetarisch eet? Jazeker! Voor mij is bewust omgaan met vlees onlosmakelijk verbonden met duurzaam leven. En de natuur heeft zo veel meer te bieden – daarvan geniet ik met volle teugen. Zo smulde ik afgelopen wee… Naar artikel »

Kalkoen recept

Kalkoen recept

Vandaag geef ik u een kalkoen recept van Tsjip. We krijgen veel  vragen over de bereiding van kerstkalkoen. Tsjip wilde daar graag een gastblog over schrijven.

 

Hoe bereid je een (kerst)kalkoen

Gefeliciteerd met de aankoop van een fantastis… Naar artikel »

Hoe moet je flamberen?

Hoe moet je flamberen?

Flamberen is een kooktechniek waarbij sterke drank over een gerecht wordt gegoten en aangestoken. De meeste alcohol verbrandt en de smaak van de drank blijft achter in het gerecht. Maar hoe moet je flamberen? Ik leg het u op deze pagina uit. En ik heb ee… Naar artikel »

Coq au vin recept

Coq au vin recept

Onze collega Liesbeth gaf me dit heerlijke coq au vin recept. Liesbeth was vroeger kookdocente en ze heeft dan ook een schat aan culinaire kennis. Daar doen we in de winkel maar al te graag een beroep op. Dit klassieke Franse kipgerecht met rode wijn is al … Naar artikel »

Heldere ossenstaartsoep

Heldere ossenstaartsoep

Het is nog volop winter, en toch zit de lente al in de lucht. Voor ons de tijd voor zelfgemaakte heldere ossenstaartsoep. De staart is één van de beweeglijkste delen van het rund. Dat zorgt voor vlees met veel bindweefsel én een krachtige, volle smaak. H… Naar artikel »

What’s in a name?

What’s in a name?

Van ijsbloemen tot zomerworst
Hoe komen onze producten aan hun naam? Tja, soms ontstaan ze gewoon. Een enkel keertje levert een naam lichte verwarring op. Want waarom hebben we het hele jaar door zomerworst, terwijl ijsbloemen er enkel in de winter zi… Naar artikel »

Het zout der aarde

Het zout der aarde

We hebben met u een zak zout gegeten – kent u die uitdrukking? Het betekent zoveel als ‘we gaan al lang met elkaar om’. En zo is het. In de loop van vijfentwintig jaar Biologische Slagerij mochten we elke dag weer vertrouwde gezichten begroeten. Het is een … Naar artikel »

(H)eerlijke kerst

(H)eerlijke kerst

December is een maand van overvloed. Cadeautjes onder de kerstboom, uitgebreide feestmaaltijden, samen vieren met dierbaren… een heerlijke periode. We zijn er trots op dat onze klanten juist ook in deze tijd van overvloed kiezen voor biolog… Naar artikel »

25 jaar slagerij

U heeft het misschien langs zien komen: de winkel beleeft dit jaar haar 25-jarig jubileum. We staan voor onze 25ste kerst. Wat een lange tijd, het dringt nauwelijks tot mij door. Ik heb er natuurlijk wel aandacht aan besteed: de filmvoorstellingen, dNaar artikel »

Kerststress in de winkel

Kerststress in de winkel

Het is een terugkerend thema: kerststress. Bij de Biologische Slagerij doen we ons best om er elk jaar beter mee te leren omgaan. Want kerst geeft druk. Om bijzondere gerechten te bedenken. Om op tijd alles ingekocht te hebben. Om iedereen tevreden te s… Naar artikel »

Over vlees en rijpen

Over vlees en rijpen

Ingrediënten: biologisch vlees

Uit: NRC
Tekst en recept: Kim Maclean, culinair schrijfster

Het begon op een zaterdagochtend tijdens mijn wekelijkse bezoek aan De Biologische Slagerij in Hilversum. Uit een ooghoek zag ik de slager naar de koelcel … Naar artikel »