BIOLOGISCH VARKENSVLEES

 

Ons biologisch varkensvlees is afkomstig van dieren die worden gehouden met respect voor hun karakter en natuur. Varkens zijn ten slotte sociale dieren: ze spelen en wroeten, en scharrelen graag met elkaar rond. Daarom zijn ze naar hun behoefte gehuisvest.

Natuurlijke ontwikkeling

En dat werkt. Door de evenwichtige voeding en ontwikkeling wordt het vlees mooi compact. Het is stevig vlees, dat niet drijft in het vocht en veel smaak heeft. U begrijpt: als slagers zien we dat graag.

ZO BIOLOGISCH IS BIOLOGISCH

De Biologische Slagerij is gecertificeerd door Skal. Dit onafhankelijke instituut controleert names de overheid of producten daadwerkelijk biologisch zijn, zoals ons biologisch varkensvlees. Ze moeten voldoen aan de strenge regelgeving voor biologische productie.

De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd – uitsluitend producten die door Skal zijn gecertificeerd mogen het voeren. U herkent ze aan het officiele Europese Bio-keurmerk: een groen blaadje. Meer informatie vindt u op de website van Skal. Skal-nummer Biologische Slagerij: 018391

Thuis zelf worst maken

Wist u dat u bij ons een worststopmachine kunt lenen? Daarmee maakt u thuis heel makkelijk zelf worst. Bij de machine zit een receptenmap, maar volg gerust uw eigen inspiratie. Kruidig Italiaans, pittig oosters, Spaans of met een Franse slag, dik of dun, van biologisch varkensvlees, lam, kip of rundvlees… alles is mogelijk! Uiteraard hebben we alle benodigdheden op voorraad.