BIOLOGISCHE KIP

Over kip is altijd veel te doen. Het is bij uitstek een artikel waarvan de biologische kwaliteit goed tot zijn recht komt. Dat komt: een biologische kip heeft een véél beter leven. Ze mag zich normaal ontwikkelen, met biologisch voer, bewegingsvrijheid en licht. Niet alleen het vlees groeit, maar ook de botten en veren. En ze wordt ouder: drie à vier maanden in plaats van zes weken. In die tijd ontwikkelt ze zich tot een volgroeide kip, die sterk op haar poten staat en goed in haar veren zit. Gezonde kippen Al sinds de start van onze slagerij halen we onze biologische kip van dezelfde boerderij. De boer daar doet het heel goed. Zijn dieren hebben alle ruimte – binnen én buiten. Ze kunnen hun gang gaan, precies naar de aard van het beestje.

Wist u dit?

DE MEERPRIJS VAN NIET-BIOLOGISCH

Is niet-biologisch vlees wel zo goedkoop als u denkt? Niet echt. Wat u betaalt in de winkel dekt lang niet de werkelijke kosten. Alleen al het veelvuldig gebruik van antibiotica: dat maakt bacteriën resistent – een kostenpost voor de gezondheidszorg. Ook overbemesting, insecticiden en pesticiden eisen hun tol. Waterleidingbedrijven investeren steeds meer in het zuiveren van grond- en oppervlaktewater. Iets waar we met z’n allen aan meebetalen via belastingen. Ten slotte geldt: het welzijn van mens en dier is niet in geld uit te drukken.

ZO BIOLOGISCH IS BIOLOGISCH

De Biologische Slagerij is gecertificeerd door Skal. Dit onafhankelijke instituut controleert names de overheid of producten daadwerkelijk biologisch zijn. Ze moeten voldoen aan de strenge regelgeving voor biologische productie. De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd – uitsluitend producten die door Skal zijn gecertificeerd mogen het voeren. U herkent ze aan het officiele Europese Bio-keurmerk: een groen blaadje. Meer informatie vindt u op de website van Skal. Skal-nummer Biologische Slagerij: 018391

Broodjes bestellen

U kunt de hele dag door bij ons terecht voor vers belegde broodjes. Er is een ruime keuze aan vleeswaren. De broodjes zijn biologisch en worden speciaal voor ons gebakken door warme bakkerij Dekker & Winkler. Kom kiezen in de winkel of bestel telefonisch.