BIOLOGISCH KALFSVLEES

Op de biologische boerderij mogen kalveren gewoon kalf zijn. Buiten dartelen en grazen ze in alle vrijheid in de wei. Binnen vinden ze rust in de potstal, op bedden van stro. De dieren krijgen natuurlijke voeding, zoals grassen, maïs, gerst en erwten. Dat bevat alle voedingsstoffen die ze nodig hebben. Hierdoor – en door hun bewegingsvrijheid – groeien ze op natuurlijke wijze en zijn ze een stuk gezonder. Het biologische kalfsvlees is mooi rosé van kleur.

Wist u dit?

DE MEERWAARDE VAN BIOLOGISCH

Waarom betaalt u doorgaans meer voor biologisch vlees? Het antwoord is simpel: biologische veeteelt is arbeidsintensief, en grondstoffen zijn duurder. Zo is het veevoer afkomstig uit de biologische landbouw. Biologische dieren krijgen daarbij voldoende ruimte en tijd om gezond en evenwichtig te groeien. Producten worden door ons in de winkel kleinschalig bereid, door dezelfde mensen die u helpen achter de toonbank. Het zijn betrokken, deskundige medewerkers die veel weten en daarvoor een evenredig loon verdienen.

ZO BIOLOGISCH IS BIOLOGISCH

De Biologische Slagerij is gecertificeerd door Skal. Dit onafhankelijke instituut controleert names de overheid of producten daadwerkelijk biologisch zijn. Ze moeten voldoen aan de strenge regelgeving voor biologische productie. De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd – uitsluitend producten die door Skal zijn gecertificeerd mogen het voeren. U herkent ze aan het officiele Europese Bio-keurmerk: een groen blaadje. Meer informatie vindt u op de website van Skal. Skal-nummer Biologische Slagerij: 018391

Alle koks aan tafel

Met gourmetten bakt iedereen z’n eigen favoriete maaltje bij elkaar. Zelf leunt u heerlijk ontspannen  achterover. Zeker als u het samenstellen van de gourmetschotel aan ons overlaat. We maken verrassend veelzijdige schotels, en we houden rekening met de wensen van uw tafelgenoten. Voor fondueschotels geldt overigens hetzelfde. Bestel wel even van tevoren, telefonisch of in de winkel.