BIOLOGISCH RUNDVLEES

 

Ons biologische rundvlees komt van de Blonde d’Acquitaine. Dit Franse ras is beroemd om de uitstekende vleeskwaliteit. Die is fijn van structuur en bijzonder mals. De smaak is fantastisch.

Blonde d’Aquitane

De Blonde d’Aquitane is een heel natuurlijke koe: goed in lichaamsverhouding, sterk en gespierd. Ze is prima in staat zichzelf te redden. Onze koeien komen van biologische boerderijen waar de dieren in goede omstandigheden leven – zowel binnen als buiten.

Jerseyrundvlees

Daarnaast krijgen we één keer in de maand een Jerseyrund binnen van boerderij de Groote Voort. Het vlees is een ware delicatesse.

Lees meer over het biologische Jerseyrundvlees.

Jersey rundvlees

Eén keer in de maand krijgen we een Jersey in de winkel. Uitzonderlijk lekker vlees: stevig van structuur en met een uitgesproken smaak. Een echte delicatesse, waar ook nog een mooi verhaal aan vast zit. LEES WAT DE JERSEY BIJZONDER MAAKT

Bonte Bentheimer

Op boerderij Sengersbroek scharrelt een bijzonder varken: de Bonte Bentheimer. Het oude ras was bijna uitgestorven, maar gelukkig zijn een paar boeren weer mee gaan fokken. Vlees van Bonte Bentheimer is in Nederland niet algemeen verkrijgbaar. Wij krijgen elke oneven week een prachtexemplaar in huis. MEER OVER DE BONTE BENTHEIMER

ZO BIOLOGISCH IS BIOLOGISCH

De Biologische Slagerij is gecertificeerd door Skal. Dit onafhankelijke instituut controleert names de overheid of producten daadwerkelijk biologisch zijn. Ze moeten voldoen aan de strenge regelgeving voor biologische productie.

De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd – uitsluitend producten die door Skal zijn gecertificeerd mogen het voeren. U herkent ze aan het officiele Europese Bio-keurmerk: een groen blaadje. Meer informatie vindt u op de website van Skal. Skal-nummer Biologische Slagerij: 018391