BIOLOGISCH LAMSVLEES

Er is geen vleessoort die zoveel emoties losmaakt als lamsvlees. Dat snappen we, lammetjes zijn nu eenmaal leuk en aaibaar. De dieren bij de Biologische Slagerij zijn al wat ouder: tussen de zes en twaalf maanden. Zo blijven we genieten van lammetjes in de wei. De dieren zijn volgroeid en hebben een goed leven gehad. Ze komen van verschillende biologische boerderijen in Nederland. Het vlees heeft de karakteristieke kwaliteit van lamsvlees: mals, en met een mooie smaak die in balans is. Het is licht verteerbaar en uitermate geschikt om kort te braden of te stoven.

Wist u dit?

DE MEERWAARDE VAN BIOLOGISCH

Waarom betaalt u doorgaans meer voor biologisch vlees? Het antwoord is simpel: biologische veeteelt is arbeidsintensief, en grondstoffen zijn duurder. Zo is het veevoer afkomstig uit de biologische landbouw. Biologische dieren krijgen daarbij voldoende ruimte en tijd om gezond en evenwichtig te groeien. Producten worden door ons in de winkel kleinschalig bereid, door dezelfde mensen die u helpen achter de toonbank. Het zijn betrokken, deskundige medewerkers die veel weten en daarvoor een evenredig loon verdienen.

ZO BIOLOGISCH IS BIOLOGISCH

De Biologische Slagerij is gecertificeerd door Skal. Dit onafhankelijke instituut controleert names de overheid of producten daadwerkelijk biologisch zijn. Ze moeten voldoen aan de strenge regelgeving voor biologische productie. De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd – uitsluitend producten die door Skal zijn gecertificeerd mogen het voeren. U herkent ze aan het officiele Europese Bio-keurmerk: een groen blaadje. Meer informatie vindt u op de website van Skal.

Skal-nummer Biologische Slagerij: 018391