Zelf schnitzels paneren

Zelf schnitzels paneren

Zelf schnitzels paneren is heel makkelijk. Het enige wat u nodig heeft zijn wat bloem, een ei en paneermeel. Die laatste kunt u eventueel zelf maken van oud brood. En natuurlijk heeft u mooie stukken vlees. Haal het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast, dan kan het op temperatuur komen.

 

biologische-varkensschnitzel-rauwWelk vlees voor schnitzel

De klassieke Wiener Schnitzel is van kalfsvlees, maar varkensvlees kan ook. Op de foto’s hier gebruiken we varkensschnitzel. Er is ook runderschnitzel, maar dat is ongepaneerd lekkerder. De schnitzels in onze vitrine zijn standaard zo’n 100 gram. Kleiner of groter is natuurlijk geen probleem. Geef het aan! We snijden en kloppen de schnitzel dan ter plekke voor u.

 

biologische-varkensschnitzel-panerenZelf schnitzels paneren

Wrijf de schnitzels in met zout en peper naar smaak. Of voeg extra smaken toe, zoals Provençaalse of Italiaanse kruiden. Zet drie diepe borden klaar: één met een paar eetlepels bloem, één met een losgeklopt ei en één met een laagje paneermeel. Haal de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en vervolgens door het paneermeel. Druk het paneermeel goed aan.

 

schnitzel-gepaneerdBereiden

De klassieke Wiener schnitzels worden gefrituurd in een mengsel van boter met reuzel. Maar bakken met minder vet kan zeker ook. Bak de schnitzels dan op halfhoog vuur in boter, reuzel of ghee. Niet te lang, 2 à 3 minuten per kant is voldoende. Serveer met een schijfje citroen. Lekker klassiek met Oostenrijkse aardappelsalade, maar ook heerlijk in ander combi’s. Eet smakelijk!

 

Wijntip: Onze Oostenrijkse Sonnemulde Grüner Veltliner is heerlijk bij varkens- en kalfsschnitzel. Bekijk ons assortiment.