(H)eerlijke kerst

(H)eerlijke kerst

December is een maand van overvloed. Cadeautjes onder de kerstboom, uitgebreide feestmaaltijden, samen vieren met dierbaren… een heerlijke periode. We zijn er trots op dat onze klanten juist ook in deze tijd van overvloed kiezen voor biologisch. Ze serveren eerlijke, biologische producten aan hun gasten. Gasten die zelf niet altijd biologisch eten.

En soms roept dat aan tafel vragen en opmerkingen op. Zoals “Maar hoe biologisch is nou helemaal biologisch?” of “Biologisch eten heeft toch geen zin.” Hoe reageert u dan? We horen van sommige klanten dat ze dan niet altijd de antwoorden paraat hebben. Dat snappen we – niet iedereen is er zoals wij dagelijks mee bezig. Gelukkig zijn er verschillende manieren om alvast argumenten te verzamelen.

1. Onze website
Op deze website staat veel informatie over biologisch eten. Lees hier bijvoorbeeld de drie belangrijkste redenen om te kiezen voor biologisch. Er staan ook andere tips en achtergronden op onze website. Zoals over Skal, het onafhankelijke instituut dat door de overheid is aangesteld om het biologisch keurmerk te waarborgen.

2. Algemene folder over biologisch vlees
Kom naar onze winkel en vraag naar onze algemene folder over biologisch vlees. We geven u met plezier een extra exemplaar mee voor uw gasten. In de folder staan achtergronden, weetjes en tips. Heeft u andere vragen, dan beantwoorden we die natuurlijk graag.

3. Filmochtend in Filmtheater Hilversum
Kom zondagochtend 21 december naar de film ‘Dansen met gehoornde dames’. Een documentaire over de biologische boerderij waar onze Jerseyrunderen vandaan komen. De boer en boerin besloten een aantal jaren geleden om helemaal geen antibiotica meer te gebruiken. In hun zoektocht naar natuurlijk evenwicht in hun kazen, koeien en land kwamen ze onverwachte antwoorden tegen. De film laat exact zien waarom de keuze voor biologisch zo belangrijk is. Er zijn nog enkele kaarten voor de filmochtend – reserveren is nodig. Dat kan bij ons in de winkel. Zie ook de trailer.

 

(foto: Karen Booth)