Waardoor ons biologisch gehakt zo lekker is

De kwaliteitsstandaard van de Biologische Slagerij is altijd hoog. Bij geen vleessoort merkt u dat zo goed als bij ons gehakt. Wat maakt ons biologische rundergehakt zo lekker?

Pure kwaliteit
Al het vlees in ons biologische rundergehakt komt van de Blonde d’Acquitaine. Het is fijn van structuur, mals en vol van smaak. We snijden het zelf uit. De enkele keer dat we vlees bijbestellen, kiezen we voor borstvlees – niet voor het restvlees of separatorvlees dat in de handel verkrijgbaar is. Ons gehakt bevat dus ook geen kraakbeen of zenen.

100% vlees
Onze klanten zijn vaak verbaasd dat er nauwelijks vocht vrijkomt bij het bakken. Hoe dat kan? We injecteren het vlees nooit met water, zoals in de vleesindustrie wel gebruikelijk is. U koopt bij ons 100% vlees.

Vrij van bindmiddelen
Geen water heeft als bijkomend voordeel dat we geen bindmiddelen als fosfaat hoeven toevoegen. We vragen ons als slagerij weleens af welke impact die middelen hebben op mens en natuur.

Lekker mager
Ons rundergehakt bevat zo’n 10% vet. Normaal is dat 20% of meer.

Altijd vers
Doordeweeks draaien we dagelijks acht tot tien keer nieuw gehakt, in het weekend nog veel vaker. U koopt dus altijd vers gehakt.

Zonder conserveringsmiddelen
Breekt u ons gehakt open, dan ziet u een lichte verkleuring. Een goed teken: het zegt dat we geen conserveringsmiddelen gebruiken.