Toscaanse lamsbout – recept

Toscaanse lamsbout – recept

Bij onze klanten is hij al decennia lang een hit: onze Toscaanse lamsbout. Een echte Biologische Slagerij-klassieker. Dit prachtstuk vlees zet u heel makkelijk op tafel. Perfect voor een feestelijk diner dus.

Biologische lamsbout van naam
Onze Toscaanse lamsbout is één van de weinige stukken vlees met een eigen visitekaartje. Letterlijk: we geven u een kaartje mee met een foolproof bereidingsadvies. We hebben het expres simpel gehouden. Op die manier kunt u zich tijdens het bereiden focussen op andere dingen. Op het maken van heerlijke bijgerechten bijvoorbeeld. Maar vooral op het allerbelangrijkste: uw gasten.

De smaken van Italië
We hebben de Toscaanse lamsbout alvast voor u gemarineerd, u hoeft hem enkel in de oven te schuiven. Het smaakpalet van deze heerlijkheid beslaat verse knoflook, rozemarijn en andere groene kruiden, peper en olijfolie. Het lamsvlees komt van biologische boerderijen in Nederland, van dieren die een goed leven hebben gehad. Het zijn volgroeide dieren, van tussen de zes en twaalf maanden. Het vlees is mals, sappig en licht verteerbaar.

Biologische wijntip
Wilt u ook een mooie wijn bij de lamsbout? We hebben verschillende biologische wijnen die een prachtige aanvulling zijn op de smaak. Onze favoriet bij dit gerecht is Auzolan Llavero Crianza. Echte wijnliefhebbers gaan nog een stap verder – voor hen is er onze 12 Uve uit de heuvels van Toscane.

Bereidingstips

  • Haal de lamsbout ruim 2 uur voor bereiding uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 160 ºC.
  • Haal de lamsbout uit de verpakking en doe hem in een braadslee of schaal.
  • Doe hem circa 50 minuten in de oven, keer hem halverwege de baktijd.
  • Haal de lamsbout uit de oven en laat hem 5 tot 10 minuten afgedekt rusten alvorens hem aan te snijden.
  • Tip: met een vleesthermometer zit u nóg rustiger. Raadpleeg de tabel kerntemperatuur vlees voor de kerntemperaturen van de meeste vleessoorten.