Houd het hoofd koel en het vlees warm

Houd het hoofd koel en het vlees warm

Onze leerling-slager Ben legt u graag uit hoe hij een uitgebreid (kerst)diner bereidt en toch het overzicht niet verliest. Dit is zijn gastblog:

 

De perfecte timing bij het koken

Hoe bereidt u een bijzonder gerecht voor uw gasten en blijft u z… Naar artikel »

Zelf schnitzels paneren

Zelf schnitzels paneren

Zelf schnitzels paneren is heel makkelijk. Het enige wat u nodig heeft zijn wat bloem, een ei en paneermeel. Die laatste kunt u eventueel zelf maken van oud brood. En natuurlijk heeft u mooie stukken vlees. Haal het vlees een half uur van tevoren uit de … Naar artikel »

Koken met een kernthermometer

Koken met een kernthermometer

Koken met een kernthermometer, daarover vertel ik in dit blog wat meer. Marion vroeg me een blog te schrijven over het bereiden van groot vlees, en dan met name de bereidingstijd. Als ervaren slager kan ik natuurlijk best hele goede schattingen ge… Naar artikel »

Karbonade in mosterd-roomsaus

Van onze klant Paola kregen we dit filmpje waarin ze een recept met karbonade laat zien. Ook wel eens leuk om te weten wat er met ons mooie vlees gebeurt als het de winkel uit is!

 … Naar artikel »

Heldere ossenstaartsoep

Heldere ossenstaartsoep

Het is nog volop winter, en toch zit de lente al in de lucht. Voor ons de tijd voor zelfgemaakte heldere ossenstaartsoep. De staart is één van de beweeglijkste delen van het rund. Dat zorgt voor vlees met veel bindweefsel én een krachtige, volle smaak. H… Naar artikel »

What’s in a name?

What’s in a name?

Van ijsbloemen tot zomerworst
Hoe komen onze producten aan hun naam? Tja, soms ontstaan ze gewoon. Een enkel keertje levert een naam lichte verwarring op. Want waarom hebben we het hele jaar door zomerworst, terwijl ijsbloemen er enkel in de winter zi… Naar artikel »

Het zout der aarde

Het zout der aarde

We hebben met u een zak zout gegeten – kent u die uitdrukking? Het betekent zoveel als ‘we gaan al lang met elkaar om’. En zo is het. In de loop van vijfentwintig jaar Biologische Slagerij mochten we elke dag weer vertrouwde gezichten begroeten. Het is een … Naar artikel »

(H)eerlijke kerst

(H)eerlijke kerst

December is een maand van overvloed. Cadeautjes onder de kerstboom, uitgebreide feestmaaltijden, samen vieren met dierbaren… een heerlijke periode. We zijn er trots op dat onze klanten juist ook in deze tijd van overvloed kiezen voor biolog… Naar artikel »