Italiaanse lamsworstjes, lekker pittig door de chilipeper. Bak ze kort op de barbecue of in de koekenpan, ze mogen iets rosé blijven.
Ingrediënten
1 kg lamsgehakt
2 el krenten
2 tl gemalen venkelzaad
2 tl gemalen koriander
halve tl kaneel
14 g zout
2 tl g… Naar artikel »
Zelfgemaakte chorizoworstjes zijn heerlijk op de barbecue of gewoon gebakken in de koekenpan. Maak ze naar wens met fijn of grof varkensgehakt. Ook lekker als tapa.
Ingrediënten
1 kg varkensgehakt
14 g zout
1,5 el komijnzaad
1 tl venkelzaad
40 g pi… Naar artikel »
Authentiek Siciliaanse venkelworst is licht anijsachtig zoet van smaak dankzij het venkelzaad. Lekker om zo te eten of in tomatensaus met pasta.
Ingrediënten
1 kg grof varkensgehakt
3 el venkelzaad
4 tenen knoflook
1,5 tl paprikapoeder
14 g zout
2 … Naar artikel »
Meatloaf bak je in een vorm in de oven. In dit recept van Rinus stoppen we worst met de vulling. Lekker kruidig met Provençaalse kruiden en paprikapoeder.
Ingrediënten
1 kg rundergehakt
14 g zout
8 g peper
6 g paprikapoeder
60 g paneermeel
2 eieren
halve … Naar artikel »
Basilicumworstjes van kalfsvlees naar een recept van Marion van Vught. Gemaakt in dunne lamssnaren. Lekker met basilicum en bieslook.
Ingrediënten
1 kg mager grof kalfsgehakt (8mm plaat)
1 kg mager fijn kalfsgehakt
4 g peper
4 g gedroogde basilicum… Naar artikel »
Als kind leerden we dat we niet mochten spelen met eten. Maar o, wat deden we het allemaal graag. Nog steeds word ik helemaal blij van spelen met eten. En nu heb ik een goed excuus: onze zoutsteen van Himalayazout. Die gebruikt u op de barbecue, als steengr… Naar artikel »
Worstjes, hamburgers en spareribs zijn natuurlijk heerlijk op de barbecue, zeker als ze zijn gemaakt van eersteklas biologisch vlees. Maar soms wil je weleens wat anders. Als inspiratie zeven verrassende gerechten voor op de barbecue. Over tip 6 z… Naar artikel »
Slager John kreeg een ochtend hulp van vaste klant Michiel Veenstra. De bekende 3FM dj doet mee aan de NPO Vleesverlangen Challenge.
Voor de vijfde uitdaging assisteerde Michiel onze slager bij het uitbenen van een Bonte Bentheimer varken. Benieu… Naar artikel »