Pittige chorizoworstjes

Pittige chorizoworstjes

Zelfgemaakte chorizoworstjes zijn heerlijk op de barbecue of gewoon gebakken in de koekenpan. Maak ze naar wens met fijn of grof varkensgehakt. Ook lekker als tapa.

Ingrediënten

1 kg varkensgehakt
14 g zout
1,5 el komijnzaad
1 tl venkelzaad
40 g pi… Naar artikel »

Salsiccia al finocchio (Italiaanse venkelworst)

Salsiccia al finocchio (Italiaanse venkelworst)

Authentiek Siciliaanse venkelworst is licht anijsachtig zoet van smaak dankzij het venkelzaad. Lekker om zo te eten of in tomatensaus met pasta.

Ingrediënten

1 kg grof varkensgehakt
3 el venkelzaad
4 tenen knoflook
1,5 tl paprikapoeder
14 g zout
2 … Naar artikel »

Meatloaf sausage

Meatloaf sausage

Meatloaf bak je in een vorm in de oven. In dit recept van Rinus stoppen we worst met de vulling. Lekker kruidig met Provençaalse kruiden en paprikapoeder.

Ingrediënten

1 kg rundergehakt
14 g zout
8 g peper
6 g paprikapoeder
60 g paneermeel
2 eieren
halve … Naar artikel »

Basilicumworstjes van kalfsvlees

Basilicumworstjes van kalfsvlees

Basilicumworstjes van kalfsvlees naar een recept van Marion van Vught. Gemaakt in dunne lamssnaren. Lekker met basilicum en bieslook.

Ingrediënten

1 kg mager grof kalfsgehakt (8mm plaat)
1 kg mager fijn kalfsgehakt
4 g peper
4 g gedroogde basilicum… Naar artikel »

Zoutsteen van Himalayazout

Zoutsteen van Himalayazout

Als kind leerden we dat we niet mochten spelen met eten. Maar o, wat deden we het allemaal graag. Nog steeds word ik helemaal blij van spelen met eten. En nu heb ik een goed excuus: onze zoutsteen van Himalayazout. Die gebruikt u op de barbecue, als steengr… Naar artikel »