Hoe krijg je zacht stoofvlees?
Hoe krijg je zacht stoofvlees? Hoe bak je stoofvlees aan? Hoe zorg je dat stoofvlees niet taai wordt?
Serieuze vragen voor iedereen die weleens stoofvlees maakt.
Vroeger dacht ik dat als je stoofvlees maar lang genoeg in voldoende vocht laat pruttele… Naar artikel »
15 lekkerste hapjes met vleeswaren
Vleeswaren zijn perfect om snel en makkelijk voorgerechten, buffetgerechten en borrelhapjes mee te maken. We hebben even met elkaar gebrainstormd en we kwamen zo al tot 15 ideeën.
1. Wildpaté met craberrycompôte
Geef als voorgerecht een gu… Naar artikel »
Portobello – barbecuerecept voor in de herfst
Genieten van de herfstbarbecue
Voor John is het altijd barbecue-seizoen. Vandaar dat hij maandelijks een blog schrijft over zijn avonturen met zijn stenen barbecue ofwel Kamado. Maar barbecueën in de herfst…?
Jazeker. John legt haarfijn uit hoe, l… Naar artikel »
Kip in hooi – recept voor de keramische barbecue
… Naar artikel »IJstaart uit de barbecue (Vesuvius)
IJstaart uit de barbecue? Ja hoor, dat kan en ik heb de foto’s als bewijs. Ik maakte in de keramische barbecue (een Monolith of Big Green Egg) een afgeleide van de omelette Sibérienne. Dat is een klassiek toetje van cake, ijs en eiwitschuim. In Amerika h… Naar artikel »
Papa’s bravas
Nog maar net terug uit Spanje en mijn meiden waren me alweer aan het plagen. Marion had me gevraagd om van vakantie een recept mee te nemen en daar was ik mee aan het experimenteren. Trots zette ik de meiden patatas bravas voor. Ze proestten het uit: “Hahah… Naar artikel »
5 makkelijke tapas
De zomer wil nog niet echt doorbreken. Daar zit maar een ding op: we máken het zomers. En omdat het bij de Biologische Slagerij de Spaanse weken zijn, doen we dat met tapas. Wist u dat u in een handomdraai een tafel vol tapas heeft? Met deze makkelijke tapas … Naar artikel »
Picanha op de barbecue
Picanha op de barbecue – erg lekker. Maar wat is picanha eigenlijk? De naam komt uit Brazilë, maar wij slagers kennen het stuk vlees ook onder een andere naam: staartstuk. Zelf vind ik het één van de lekkerste stukken rundvlees om langzaam te laten gare… Naar artikel »
Salsicce di agnello piccanti (pittige lamsworstjes)
Italiaanse lamsworstjes, lekker pittig door de chilipeper. Bak ze kort op de barbecue of in de koekenpan, ze mogen iets rosé blijven.
Ingrediënten
1 kg lamsgehakt
2 el krenten
2 tl gemalen venkelzaad
2 tl gemalen koriander
halve tl kaneel
14 g zout
2 tl g… Naar artikel »