Een handig naslagwerk voor de kerntemperatuur van vlees. Koken met een kernthermometer helpt u om uw mooie biologische braadstukken perfect te bereiden. Hieronder heb ik de kerntemperatuur van vlees voor de meeste vleessoorten in een handig overzicht gezet.
Eet smakelijk!
John
> Kerntemperatuur rundvlees
> Kerntemperatuur kalfsvlees
> Kerntemperatuur lamsvlees
> Kerntemperatuur varkensvlees
> Kerntemperatuur kip
> Kerntemperatuur kalkoen
RUND | |||
PRODUCT | GAARHEID | ºC KERN | UITERLIJK |
Rollade | rare | 38-43 | kern helder rood, rosé eromheen |
medium rare | 43-58 | kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen | |
medium | 60-63 | kern licht rosé, bruinig eromheen | |
medium well | 65-67 | kern grijs | |
well done | > 70 | gelijkmatig grijs-bruin | |
Braadstuk | rare | 50-52 | kern helder rood, rosé eromheen |
medium rare | 55-58 | kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen | |
medium | 60-63 | kern licht rosé, bruinig eromheen | |
medium well | 65-67 | kern is grijs | |
well done | > 70 | gelijkmatig grijs-bruin | |
Steak | rare | 50-52 | kern helder rood, rosé eromheen |
medium rare | 55-58 | kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen | |
medium | 60-63 | kern licht rosé, bruinig eromheen | |
medium well | 65-67 | kern is grijs | |
well done | > 70 | gelijkmatig grijs-bruin | |
KALF | |||
PRODUCT | GAARHEID | ºC KERN | UITERLIJK |
Aan het bot | rare | 50-52 | kern helder rood, rosé eromheen |
medium rare | 55-58 | kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen | |
medium | 60-63 | kern licht rosé, bruinig eromheen | |
medium well | 65-67 | kern is grijs | |
well done | > 70 | gelijkmatig grijs-bruin | |
Gehakt | 70-72 | gelijkmatig grijs-bruin | |
LAM | |||
PRODUCT | GAARHEID | ºC KERN | UITERLIJK |
Rollade | rare | 50-52 | kern helder rood, rosé eromheen |
medium rare | 55-58 | kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen | |
medium | 60-63 | kern licht rosé, bruinig eromheen | |
medium well | 65-67 | kern is grijs | |
well done | > 70 | gelijkmatig grijs-bruin | |
Braadstuk | rare | 50-52 | kern helder rood, rosé eromheen |
medium rare | 55-58 | kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen | |
medium | 60-63 | kern licht rosé, bruinig eromheen | |
medium well | 65-67 | kern is grijs | |
well done | > 70 | gelijkmatig grijs-bruin | |
Steak | rare | 50-52 | kern helder rood, rosé eromheen |
medium rare | 55-58 | kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen | |
medium | 60-63 | kern licht rosé, bruinig eromheen | |
medium well | 65-67 | kern is grijs | |
well done | > 70 | gelijkmatig grijs-bruin | |
Aan het bot | rare | 50-52 | kern helder rood, rosé eromheen |
medium rare | 55-58 | kern sterk rosé, iets grijs-bruin eromheen | |
medium | 60-63 | kern licht rosé, bruinig eromheen | |
medium well | 65-67 | kern is grijs | |
well done | > 70 | gelijkmatig grijs-bruin | |
Gehakt | 70-72 | gelijkmatig grijs-bruin | |
VARKEN | |||
PRODUCT | GAARHEID | ºC KERN | UITERLIJK |
Rollade | medium | 60-63 | bleek van binnen met rosé kern |
well done | > 70 | gelijkmatig grijs-bruin | |
Ribben | well done | > 70 | gelijkmatig grijs-bruin |
Schouder | well done | > 70 | gelijkmatig grijs-bruin |
Aan het bot | medium | 60-63 | bleek van binnen met rosé kern |
well done | > 70 | gelijkmatig grijs-bruin | |
Gehakt | 70-72 | gelijkmatig grijs-bruin | |
Ham | well done | 60-63 | blank roze |
KIP | |||
PRODUCT | GAARHEID | ºC KERN | UITERLIJK |
Heel | 70-72 | sappen worden helder | |
Kiprollade | 70-72 | sappen worden helder | |
KALKOEN | |||
PRODUCT | GAARHEID | ºC KERN | UITERLIJK |
Vlees | 70-72 | sappen worden helder | |
Vulling | 70-72 | sappen worden helder |