TIJD VOOR DE BARBECUE!

Bij de Biologische Slagerij zijn we natuurlijk gek op worstjes, spareribs en hamburgers. En daarnaast is zoveel meer mogelijk. Lekkere lamskoteletjes met rozemarijn, een mooie entrecote of – als u uw gasten wilt imponeren – een complete lamsbout op de barbecue. We adviseren u graag. En er is volop keus. Stel zelf uw maaltijd samen uit de vele lekkernijen die we bieden. Of kies een van de veelzijdige barbecueschotels voor een vaste prijs. Dat laatste is helemaal makkelijk als u veel gasten krijgt, en de kosten zijn overzichtelijk.

Download de handige bestellijst

Scroll naar beneden voor inspiratie over barbecuen. Slager John – een groot liefhebber van barbecuen – deelt regelmatig zijn favoriete barbecuerecepten met u.

Bestel uw barbecue vlees en schotels direct online

Grote groep? Leenbarbecue!

Wanneer uw gezelschap uit twintig of meer personen bestaat, kunt u bij ons een grote gasbarbecue lenen. Lekker makkelijk. En helemaal gratis bij afname van uw vlees, we berekenen enkel € 10,00 voor het gas en € 10,00 voor de schoonmaak. Daarnaast hebben we een Big Green Egg en een spectaculaire vuurbarbecue beschikbaar.

Compleet verzorgde barbecue

Wilt u het uzelf écht gemakkelijk maken? Op bestelling maken we uw barbecue compleet. Bijvoorbeeld met bruin en wit stokbrood, volgens eigen recept bereide satésaus, knoflooksaus en piri-pirisaus, en lekker frisse kartoffelsalade en fruitsalade.

Thuis zelf worst maken

Wist u dat u bij ons een worststopmachine kunt lenen? Daarmee maakt u thuis heel makkelijk zelf worst. Kruidig Italiaans, pittig oosters, Spaans of met een Franse slag, dik of dun, van lams-, rund- of varkensvlees… alles is mogelijk! Uiteraard hebben we alle benodigdheden op voorraad.

Inspiratie voor de barbecue

Portobello – barbecuerecept voor in de herfst

Portobello – barbecuerecept voor in de herfst

Genieten van de herfstbarbecue Voor John is het altijd barbecue-seizoen. Vandaar dat hij maandelijks een blog schrijft over zijn avonturen met zijn stenen barbecue ofwel Kamado. Maar barbecueën in de herfst…? Jazeker. John legt haarfijn uit hoe, lees maar....

Kip in hooi – recept voor de keramische barbecue

Kip in hooi – recept voor de keramische barbecue

Kip in hooi bereid – dat klinkt bijzonder toch? Ik maakte het gerecht in de keramische barbecue en iedereen vond het een succes. Heeft u geen keramische barbecue zoals een Monolith of Big Green Egg? Het kan eventueel ook in de oven. Door het gebruik van een...

Pizza in de barbecue

Pizza in de barbecue

Ik ben een enorme fan van pizza in de barbecue. Die maak ik in de keramische barbecue: de Monolith of Big Green Egg. Laatst bakte ik samen met mijn stiefdochter Rianne (op de foto) pizza en ik bedacht dat het misschien leuk zou zijn om het recept hier te gev… Naar artikel »

IJstaart uit de barbecue (Vesuvius)

IJstaart uit de barbecue (Vesuvius)

IJstaart uit de barbecue? Ja hoor, dat kan en ik heb de foto’s als bewijs. Ik maakte in de keramische barbecue (een Monolith of Big Green Egg) een afgeleide van de omelette Sibérienne. Dat is een klassiek toetje van cake, ijs en eiwitschuim. In Amerika h… Naar artikel »

Papa’s bravas

Papa’s bravas

Nog maar net terug uit Spanje en mijn meiden waren me alweer aan het plagen. Marion had me gevraagd om van vakantie een recept mee te nemen en daar was ik mee aan het experimenteren. Trots zette ik de meiden patatas bravas voor. Ze proestten het uit: “Hahah… Naar artikel »

Picanha op de barbecue

Picanha op de barbecue

Picanha op de barbecue – erg lekker. Maar wat is picanha eigenlijk? De naam komt uit Brazilë, maar wij slagers kennen het stuk vlees ook onder een andere naam: staartstuk. Zelf vind ik het één van de lekkerste stukken rundvlees om langzaam te laten gare… Naar artikel »

Zoutsteen van Himalayazout

Zoutsteen van Himalayazout

Als kind leerden we dat we niet mochten spelen met eten. Maar o, wat deden we het allemaal graag. Nog steeds word ik helemaal blij van spelen met eten. En nu heb ik een goed excuus: onze zoutsteen van Himalayazout. Die gebruikt u op de barbecue, als steengr… Naar artikel »

7x anders barbecuen

7x anders barbecuen

Worstjes, hamburgers en spareribs zijn natuurlijk heerlijk op de barbecue, zeker als ze zijn gemaakt van eersteklas biologisch vlees. Maar soms wil je weleens wat anders. Als inspiratie zeven verrassende gerechten voor op de barbecue. Over tip 6 z… Naar artikel »

Kip uit het ei

Kip uit het ei

Met een dochter op de Slagersvakschool heb je soms zomaar een stapel uitgebeende kippenpoten liggen. Dat gebeurde mij laatst. Het kwam zo: mijn dochter Leanne wilde leren om perfect kippenpoten uit te benen. En ik wilde haar daar als trotse vader graa… Naar artikel »

Gratis uw vleesmes scherp

Laat uw vleesmes gratis vakkundig door ons slijpen. Laat uw naam en e-mail achter voor precieze instructies plus tips en wetenswaardigheden over biologisch vlees, lekker eten en aanbiedingen.

[contact-form-7 id="4056" title="Page nieuwsbrief"]

ZO BIOLOGISCH IS BIOLOGISCH

De Biologische Slagerij is gecertificeerd door Skal. Dit onafhankelijke instituut controleert names de overheid of producten daadwerkelijk biologisch zijn. Ze moeten voldoen aan de strenge regelgeving voor biologische productie. De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd – uitsluitend producten die door Skal zijn gecertificeerd mogen het voeren. U herkent ze aan het officiele Europese Bio-keurmerk: een groen blaadje. Meer informatie vindt u op de website van Skal. Skal-nummer Biologische Slagerij: 018391