Zelfgemaakte chorizoworstjes zijn heerlijk op de barbecue of gewoon gebakken in de koekenpan. Maak ze naar wens met fijn of grof varkensgehakt. Ook lekker als tapa.
Ingrediënten
1 kg varkensgehakt
14 g zout
1,5 el komijnzaad
1 tl venkelzaad
40 g pimenton (gerooktepaprikapoeder)
2 tl gedroogde oregano
4 tenen knoflook, geperst
4 el chilivlokken (of naar smaak)
1 tl azijn
mespuntje suiker
1 laurierblad
Bereiden
- Snijd het laurierblad fijn en giet er in een kommetje twee eetlepels kokend water over. Laat een uur staan.
- Rooster het venkelzaad en het komijnzaad in een droge koekenpan. Wrijf fijn in een vijzel.
- Meng het vlees met het gezeefde laurierwater en de rest van de ingrediënten. Kneed goed door.
- Naar keus afstoppen in varkens- of lamssnaar.