HEERLIJKE BIOLOGISCHE WIJN VOOR ELKE GELEGENHEID

Bij de Biologische Slagerij vindt u de heerlijkste biologische wijnen. Net als bij ons mooie vlees is in de hele keten veel aandacht en zorg besteed aan het milieu. De meeste wijnen komen van kleinschalige producenten uit Europa en zijn ambachtelijk tot stand gekomen.

Of het nu een feestelijke maaltijd is, een borrel of high wine, een barbecue of zo maar een zwoele zomeravond in de tuin – we hebben voor elke gelegenheid de passende biologische wijn. En met onze alcoholvrije alternatieven proost iedereen mee.

Bekijk al onze biologische wijnen.

Sulfietvrije wijn: wel of geen toegevoegde sulfiet

In onze collectie hebben we drie wijnen waaraan geen extra sulfiet is toegevoegd. Twee daarvan kende u wellicht al, dat zijn de Italiaanse rode Sannio Aglianico en witte Falanghina del Sannio. We hebben nu ook Viña Cuesta Colorá, een Spaanse rode wijn voor een leuke prijs.

Waarom er sulfiet in wijn zit
Wijn bevat van nature altijd een kleine hoeveelheid sulfiet. Daarnaast wordt aan vrijwel alle wijnen nog extra sulfiet toegevoegd tijdens het productieproces. Wijnboeren doen dat voor het conserveren: sulfiet beschermt tegen oxidatie. De wijn blijft daardoor fris en zuiver. Biologische wijnboeren voegen gemiddeld de helft minder sulfiet toe aan hun wijnen dan conventionele wijnboeren.

Sulfiet’vrije’ wijn
Sommige – vooral natuurlijk werkende – boeren kiezen er bewust voor om geen extra sulfiet aan wijn toe te voegen. Dat lukt ze enkel door te streven naar de juiste balans in de wijngaard én door extra hygiënisch te werken. Stofjes, bacteriën en schimmels uit de omgeving krijgen geen kans om in de wijn terecht te komen. Sulfietvrije wijnen zijn normaal wat prijziger, met de Viña Cuesta Colorá hebben we ook een zeer betaalbare sulfietvrije wijn in huis, slechts € 6,99.

Sulfietallergie
In het algemeen kunnen mensen met een sulfietallergie prima wijn zonder toegevoegde sulfiet drinken. Het van nature aanwezige sulfietgehalte is dermate laag dat dit geen problemen oplevert.

Gratis uw vleesmes scherp

Laat uw vleesmes gratis vakkundig door ons slijpen. Laat uw naam en e-mail achter voor precieze instructies plus tips en wetenswaardigheden over biologisch vlees, lekker eten en aanbiedingen.

[contact-form-7 id="4056" title="Page nieuwsbrief"]

Mureda, Drágora Syrah

Herkomst: Spanje, Castilla-La Mancha, VdT Castilla

Opvallend goede wijn van de syrah-druif. Open en fruitig, intens met een pepertje,
heel sappig en goed gestructureerd. Tamelijk lange, fruitige afdronk. Lekker bij
alle soorten rood vlees, zoals een mooie biefstuk of entrecote, een lamskotelet of lamsbout.

€ 4,99

Omfietswijn_logo_rood

Gandines, Terroir de Clessé

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne, AOC Viré-Clessé

Deze volle wijn van de chardonnaydruif heeft een subtiele neus van perzik en mandarijn. De smaak heeft dikte en structuur, met een mooi zuurtje, ietwat mineralig. Lekker bij vis, kalfsvlees, saucisse de Toulouse en Remeker pril. € 12,95 Omfietswijn_logo_groen

Auzolan Rosado

Herkomst: Spanje, DO Navarra

Deze rosé van de garnachadruif is zoet in de neus en heeft in de smaak grapefruit en rode bessen. Mooie lange afdronk. Lekker bij tapas en lichte snacks. Aanrader bij beenham, Parmaham en salami. € 5,99 DGH en Omfietswijn_roze

Genieten zonder alcohol

Herkomst: Duitsland, Rheinhessen, Weingut Engelhard

Sinds kort biedt Weingut Engelhard naast fantastische wijnen ook drie alcoholvrije alternatieven. Silvaner, Kerner en Regent druiven zijn vers geplukt van de 2015 ranken en verwerkt tot fonkelende dranken die het goed doen in een wijnglas. In friszoet rood en wit, en als feestelijk mousserende Secco. Wit en rood: € 4,60, Secco: € 6,95

Brunello di Montalcino

Herkomst: Italië, Toscane

Elegante Brunello met neus van rijpe kersen en ander rood fruit. Evenwichtig van smaak met een mooie frisheid, veel structuur en florale roodfruitige aroma’s. Boeiende, complexe wijn, met een goede houtintegratie. Lekker bij ossobuco, ossenhaas, kalfshaas. € 38,90

ZO BIOLOGISCH IS BIOLOGISCHE WIJN

De Biologische Slagerij is gecertificeerd door Skal. Dit onafhankelijke instituut controleert namens de overheid of producten daadwerkelijk biologisch zijn. Ze moeten voldoen aan de strenge regelgeving voor biologische productie. De term ‘biologisch’ is wettelijk beschermd – uitsluitend producten die door Skal zijn gecertificeerd mogen het voeren. U herkent ze aan het officiele Europese Bio-keurmerk: een groen blaadje. Meer informatie vindt u op de website van Skal.

Skal-nummer Biologische Slagerij: 018391