Wat is biologisch?
Ik hoor het regelmatig: “Wat is biologisch?” en “Waarom zou je biologisch eten?”
Kijk, dat zijn nou vragen die ik heel graag beantwoord. Ik houd me immers al bijna dertig jaar dagelijks bezig met biologisch en duurzaam leven.
Ik hoor het regelmatig: “Wat is biologisch?” en “Waarom zou je biologisch eten?”
Kijk, dat zijn nou vragen die ik heel graag beantwoord. Ik houd me immers al bijna dertig jaar dagelijks bezig met biologisch en duurzaam leven.
Tradities gaan soms lang terug. Voordat Wim en ik de Biologische Slagerij in Hilversum begonnen, bestond er in zijn familie al vier generaties lang een vleeschhouwerstraditie.
De geschiedenis voert ons terug naar het Utrechtse Harmelen. Daar bego… Naar artikel »
Ik wil u graag drie biologische wijnen voorstellen die uw paaslunch of paasdiner perfect begeleiden, twee Spaanse en één Italiaanse. Ramon, mijn importeur, hielp me de wijnen uitkiezen. Tot Pasen bied ik de wijnen met een mooie korting. Zo gen… Naar artikel »
Wist u… dat de slager ook wel eens vegetarisch eet? Jazeker! Voor mij is bewust omgaan met vlees onlosmakelijk verbonden met duurzaam leven. En de natuur heeft zo veel meer te bieden – daarvan geniet ik met volle teugen. Zo smulde ik afgelopen wee… Naar artikel »
Bij onze klanten is hij al decennia lang een hit: onze Toscaanse lamsbout. Een echte Biologische Slagerij-klassieker. Dit prachtstuk vlees zet u heel makkelijk op tafel. Perfect voor een feestelijk diner dus.
Biologische lamsbout van naam
Onze Tos… Naar artikel »
Vandaag geef ik u een kalkoen recept van Tsjip. We krijgen veel vragen over de bereiding van kerstkalkoen. Tsjip wilde daar graag een gastblog over schrijven.
Gefeliciteerd met de aankoop van een fantastis… Naar artikel »
Flamberen is een kooktechniek waarbij sterke drank over een gerecht wordt gegoten en aangestoken. De meeste alcohol verbrandt en de smaak van de drank blijft achter in het gerecht. Maar hoe moet je flamberen? Ik leg het u op deze pagina uit. En ik heb ee… Naar artikel »
Onze collega Liesbeth gaf me dit heerlijke coq au vin recept. Liesbeth was vroeger kookdocente en ze heeft dan ook een schat aan culinaire kennis. Daar doen we in de winkel maar al te graag een beroep op. Dit klassieke Franse kipgerecht met rode wijn is al … Naar artikel »
Suiker in vlees? Bij de Biologische Slagerij doen we dat zo min mogelijk. We weten dat suiker gevoelig ligt, daarom gaan we er heel bewust mee om. Ook vanuit biologisch oogpunt. Waar doen we wel en en niet suiker in? En welke soorten suiker gebruiken we … Naar artikel »